מצרכים:
1 ביצה אורגנית
150-200 מ"ל יוגורט עזים/ קרם קוקס/ מעדן סויה
כוס ורבע קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל טבעית
קורט מלח
חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה)
שמן לטיגון
לקישוט/ מילוי:
אבקת סוכר/ ריבה/ שוקולד
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר לקבלת בלילה חלקה. הבלילה צריכה להיות יחסית יציבה.
מחממים סיר עם שמן 2-3 דקות. מומלץ שהשמן יהיה בגובה כ10 ס"מ מהתחתית לכן אני העדפתי להשתמש בסיר יחסית קטן. כשהשמן חם (ניתן לשים חתיכה קטנה מהבלילה ואם היא צפה השמן מספיק חם).
לשמן 2 כפות, לקחת כף מהעיסה ולהכניס לשמן בעזרת כף נוספת בשביל להוריד את העיסה. מנמיכים את האש ומטגנים ב2 צדדים עד להזהבה. כשהסופגניות זהובות מספיק מניחים על נייר סופג ומצננים מעט.
-מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
-ניתן להזליף ריבה/שוקולד לסופגנייה בעזרת מזרק (לא חובה הסופגניות טעימות כמו שהן).