ממרח קשיו ביתי
ממרח קרמי, אגוזי טעים ובריא. קשיו עשיר במינרלים כגון סידן, אשלגן, מגנזיום , אבץ וסלניום.
מתכון בסיסי:
1 כוס אגוזי קשיו טריים, מושרים ללילה במים קרים
מעט מים
מעט שמן קוקוס
הכנה:
לערבל את כל המרכיבים בבלנדר/ מעבד מזון חזק עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. אם בלנדר לא מספיק חזק ניתן להוסיף יותר מים ואז התערובת תצא יותר דלילה.
את הממרח ניתן לאחסן בצנצנת זכוכית במקרר .
את המתכון נתן לגוון:
*אם רוצים טעם גבינתי ניתן להוסיף מיץ מחצי לימון, מלח/ עשבי תיבול/ שום.
*לממרח שוקולד ניתן להוסיף קקאו ולהמתיק עם סילאן/מייפל/סוכר קוקוס.
*לממרח חלבה ניתן להוסיף מעט טחינה גולמית ולהמתיק עם סילאן/מייפל/סוכר קוקוס.
*לגלידה עשירה להוסיף פירות קפואים כמו פטל/בננה/מנגו/דובדבנים.
אפשר לעוף עם הדמיון ולהוסיף כל מה שאוהבים. תספרו לנו איך יצא הממרח שלכם 🙂