מדובר במרק עשיר בירקות כתומים, ירקות שורש ותבלינים שמחממים ומחזקים את מערכת החיסון.
זה לא מתכון מדויק, אפשר לשחק עם הרכיבים וגם אם חסר רכיב מסוים זה עדיין יצא טעים.
מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 כרישות (החלק הלבן) חתוכות לעיגולים
2 גבעולי סלרי חתוכים
1 שורש פטרוזיליה מקולף חתוך לחתיכות בינוניות
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לחתיכות בינוניות
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
דלורית/ דלעת – 2 כוסות
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
1 עלה סלרי
מים רותחים
המלצה לתיבול:
הל טחון, קינמון, אבקת כוסברה, פלפל שחור גרוס, מלח ורוד, כמון, כורכום, ג'ינג'ר.
אופן הכנה:
לסיר בינוני יוצקים שמן זית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים כרישה וגבעולי סלרי ומטגנים במשך כ- 2 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את שאר הירקות החתוכים ומטגנים 5 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר עלה סלרי ומים רותחים עד לכיסוי הירקות. אחרי הרתיחה מתבלים לפי הטעם ומבשלים כ-40 דקות עד לריכוך הירקות.
טוחנים את המרק, מביאים לרתיחה, מתקנים את התיבול ומוספים מים לפי הצורך תלוי ברמת הסמיכות הרצויה.
אפשרויות הגשה:
ניתן להעשיר את המרק עם קרם קוקוס/ שמנת לבישול/ שמנת חמוצה.
כוסברה/פטרוזיליה /עירית קצוצה/ זרעי שמן המפ.
כמה טיפות של לימון/ ליים.
בתאבון!