גרנולה ללא סוכר

גרנולה

גרנולה ללא סוכר מתכון מאוד מוצלח של נשנוש בריא שגם ילדים אוהבים.

חברים רציתי לשתף אתכם במתכון מנצח וקל להכנה להעשרת התפריט היומי במזון צמחוני ומשביע, שמותאם להורים שרוצים לתת לילדיהם נשנוש בריא שהילדים אוהבים לאכול. הגרנולה ללא סוכר של מוריה:

  • 500 גרם שיבולת שועל שלמה
  • 120 גרם פקאן
  • 120 גרם שבבי שקדים, או שקדים שלמים
  • 120 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • 1/4 כוס שמן זית/ שמן קוקוס
  • 1/2 ל-3/4 כוס דבש / סילאן / מייפל או עירבוב של שניים מהם
  • 1/2 כפית מלח ים – אופציונלי

***הכנתי עם שמן קוקוס וסילאן לא ממותק ויצא מעולה.

אופו ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות או במיבש מזון
  2. קוצצים גס את הפקאנים, השקדים והחמוציות.
  3. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ואת שמן ומערבבים. מוסיפים סילאן / דבש / מייפל, מערבבים וטועמים. אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים או שאתם מרגישים שהיא לא מתוקה מספיק – מוסיפים עוד.
  4. מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים. אופים 20 דקות אם אתם אוהבים גרנולה זהובה בהירה, או 25 דקות אם אתם אוהבים גרנולה פציחה וכהה יותר.
  5. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין.
  6. שומרים בקופסה אטומה

 

 

דילוג לתוכן