בראוניז
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר מעולה שבור לחתיכות קטנות
200 גרם שמן קוקוס
1/2 1 כוס סוכר חום בהיר (חלק אפשר להמהיר במייפל)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קטנה של חלב אורז/שקדים
4 ביצים או תחליפי ביצים (אפשר להשתמש ב-1/2 2 גביעי מעדן "אלפרו" בטעם וניל)
1/2 2 כוסות קמח (אפשר לערבב קמח מלא/כוסמין וכוי)
1 כוס פקאנים/ אגוזי מלך
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממיסים את השוקולד עם שמן קוקוס.
מוסיפים לקערה את הסוכר ומערבלים. מוסיפים את החלב, הוניל ואת הביצים בזה אחר זה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים פנימה את הקמח, מערבבים מעט ומוסיפים את הפקאנים. מערבבים עד שהתערובת אחידה ויוצקים לתבנית משומנת.
אופים כ-30-45 דקות (תלוי בעוצמת התנור), עד שהבראוניז מקבלים קרום קשה אך המרכז נותר לא יציב כדאי לבדוק מדי פעם שהעוגה לא תתייבש.