סופגניות על בסיס קמח כוסמין ויוגרט עזים/קרם קוקוס

מצרכים:

1 ביצה אורגנית

150-200 מ"ל יוגורט עזים/ קרם קוקס/ מעדן סויה

כוס ורבע קמח כוסמין

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל טבעית

קורט מלח

חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה)

שמן לטיגון

לקישוט/ מילוי:

אבקת סוכר/ ריבה/ שוקולד

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר לקבלת בלילה חלקה. הבלילה צריכה להיות יחסית יציבה.

מחממים סיר עם שמן 2-3 דקות. מומלץ שהשמן יהיה בגובה כ10 ס"מ מהתחתית לכן אני העדפתי להשתמש בסיר יחסית קטן. כשהשמן חם (ניתן לשים חתיכה קטנה מהבלילה ואם היא צפה השמן מספיק חם).

לשמן 2 כפות, לקחת כף מהעיסה ולהכניס לשמן בעזרת כף נוספת בשביל להוריד את העיסה. מנמיכים את האש ומטגנים ב2 צדדים עד להזהבה. כשהסופגניות זהובות מספיק מניחים על נייר סופג ומצננים מעט.

-מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

-ניתן להזליף ריבה/שוקולד לסופגנייה בעזרת מזרק (לא חובה הסופגניות טעימות כמו שהן).

דילוג לתוכן